Vi elsker pandekager

Der findes næsten ikke nogen, som ikke smiler ved tanken om pandekager.
Danskere elsker nemlig bare den søde blanding af æg, mel sukker og et par få andre ingredienser, uanset om det er gammeldags, amerikanske, glutenfri, banan, eller noget helt andet.

Pandekager er dog ikke noget, der kun er forbeholdt Danmark og danskere, men det er faktisk en international ret, og hvert land har sit bud på den helt rigtige tilberedning.
Det er også blevet mere og mere kendt at tage på pandekage-restauranter, og opleve andre måder at tilberede og spise retten på. Så hvilken er din favorit?

Pandekagens oprindelse

Du har helt sikkert en yndlingsopskrift, måske var det den, din mormor lavede til dig, når du var feriebarn om sommeren, eller måske det er din fasters hemmelige opskrift fra Spanien.
Pandekager er som sagt kendt i hele verden, og man ved faktisk ikke præcist, hvor de stammer fra, da der er fundet mange spor i historien om, hvordan de er blevet sammensat og bagt.

Prøv noget nyt

Ja det kan være, at det næsten er kriminelt at foreslå, når du nu ved, at du lige præcis foretrækker dine pandekager med jordbærsyltetøj og puddersukker, men pandekager er faktisk en ret, der indeholder mange muligheder, og det behøver ikke kun være en dessert.
Du kan lave fyldte pandekager, eller mexicanske pandekager til aftensmad eller morgenmad, hvis du har lyst.
Der er også mange sunde varianter af pandekagen med f.eks. havregryn og bær eller frugt i, som udgør et sundt morgenmåltid.
Har du hørt om pandekagekagen som er en lækker og anderledes alternativ til en lagkage til festen?
Af og til kan der åbne sig nye verdener, når man tør afvige lidt fra de traditioner, man har, og prøve noget nyt.
Find opskrifter på dine yndlings pandekager eller få ny inspiration på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *