To typer af mountainbikes – hvad skal du vælge?

Hvis du har lyst til at købe en mountainbike, har du grundlæggende set to muligheder: En full suspension mountainbike eller en hardtail ditto.

cycklerFull suspension mountainbikes er med affjedring både bagpå og foran. Hardtil til gengæld har kun affjedring foran (deraf navnet, hard tail, hård hale) og ingen bagved.

Mange mountainbikere føler, at de kan køre lige en tand hurtigere ved hjælp af en hardtail. Når de ikke ryger så meget op og ned er det nemmere at bevare hastigheden. Til gengæld er det knap så behagelig en tur at køre. Det kan være svært at forestille sig overhovedet at køre mountainbike uden at have affjedring bagpå.

I forhold til prisen er full suspension bikes og hardtail mountainbikes stort set det samme. De koster begge fra cirka tre tusinde kroner og opefter, hvis du sørger for at købe ind på internettet. Du kan også finde en i en almindelig butik, hvor du lige kan prøve den først, men denne service koster selvfølgeligt også et par hundrede kroner oveni. Alt kommer med en pris.

Hardtail eller suspension? Spørg vennerne i mountainbike klubben for at finde ud af, hvad der er bedst for dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *