Når byen bliver forandret til noget anderledes

For 2 dage siden var jeg en tur nede på den Røde Plads på Nørrebro.

Massevis af mennesker passerede mig hele tiden på elektrisk løbehjul og vejene var fulde af el-cykler. Først blev jeg lidt forfærdet og forstod ikke helt hvad de her ting gik ud på og hvordan der kunne være kommet sådan en forandring! Hvordan kunne de have råd til at køre rundt på de her nye maskiner, og var løbehjulene overhovedet til at at køre på.

Jeg noterede mig hurtigt at de fleste el-løbehjul hed Lime, Voi, Circ eller Wind. Nu er jeg faktisk ikke bange for nye ting, selvom det måske kunne lyde sådan. Faktisk er jeg ret nysgerrig anlagt. Jeg installerede hurtig en app på min telefon og opdagede til min fornøjelse at jeg kunne bruge en kampagnekode. Så derfor søgte jeg hurtig på bonuskode til Tier, som var den app eller applikation jeg havde installeret.

Kort tid efter kørte jeg rundt i KBH på et motoriseret løbehjul uden at betale en eneste krone, da kampagnekoden fungerede præcist som den skulle. Der hvor jeg fandt en rabatkode til den her app, der var der også en del andre sjove kampagnekoder jeg kunne anvende. Det er nok ikke den måde jeg vil bruge til daglig, men på ture til København downtown kan det stærkt anbefales!

Lugt, føl, sans og oplev København

Ansporet af de unge mennesker så jeg mulighederne for oplevelser i det urbane rum i en radikalt anderledes form. Jeg fandt en parkeringsplads i gåafstand med en ny rabatkode til parkering med appen ParkMan, som jeg også havde fundet online. Derefter gik jeg videre til turens mål – nemlig en skaterpark! Hvad siger du så? Her var jeg så priviligeret at jeg kom til at prøve at være på inliners, som er en slags rulleskøjter. Ved inliners er der kun en række hjul. Det er derfra navnet inliners kommer fra, da hjulene står “in line”. Det er sjovt, men det er også svært! Så trods at jeg var pakket ind med alt det beskyttelsesgrej jeg kunne finde præsterede jeg alligevel at tage en tur på rumpetten.

Det skete første gang, da jeg endelig fik taget mod til mig og strøg hen til den lille rampe med hævet pande, men da jeg var en 1 meter fra den, så var der ikke mere mod tilbage og jeg gik i panik og endte med benene i vejret og rumpen i asfalten.

Herefter var der et par unge fyre der råbte på mig om jeg ikke kunne tænke mig at spille med i deres kamp og de manglede lige en sidste spiller. Det kan være du allerede kender spillet, som er noget der hedder floorball. Det er en sjov mellemting mellem fodbold og ishockey, og i hvert fald tror jeg at drengene på det hold, som jeg kom på fortrød at jeg kom på deres hold. Målene blev i hvert fald ved med at gå i mod os men det var underholdende at prøve spillet floorball.

Det at udnytte byens rum på sanselige nye og anderledes måder er nu blevet en mission for mig, så jeg har sat mig for følgende projekter: At skyde pile afsted med compound bue mod skydeskiver af den ene og anden slags, hoppe rundt og udnytte kroppen med parkour og Streetmovment på Vesterbro, skyde med hardball rifler udendørs på Skovbanen i Taastrup og sidst men ikke mindst at danse poledance under ordnede forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *